work
Hva er viktig å tenke på ved kjøp av nye dekk?

Svar: Hvilke dekk du bør velge, avhenger av hvilken bil du har, hvor du bor, hvilke kjørevaner du har og hva du bruker bilen til. Også for dekk går prioritering av en egenskap gjerne på bekostning av andre.

Setter man trafikksikkerhet høyt bør du velge et dekk som har gode vanndreneringsegenskaper i tilegg til godt grep og bremseegenskaper på både tørr og våt veibane. Dette er det mønsteret og gummiblandingen som avgjør.

Har du en motorsterk bil ønsker et dekk med høy grad av komfort samtidig som du ønsker sportslige egenskaper, bør dekket være karakterisert av runde skulderpartier, et asymmetrisk dekkmønster, og en gummiblanding som sikrer kjørestabilitet selv ved høyere hastigheter.

Er slik at dyre dekk alltid er best?old_tire

Svar:
En generell regel er at dyre dekk som oftest er bedre enn billige. Det er gode grunner til at noen dekk er dyrere enn andre – de er resultat av omfattende forskning, utvikling og testing. Billige dekk har som regel ikke de egenskapene som forekommer av den nyeste teknologien fordi de først og fremst må konkurrere på pris.

Hvor mange sesonger bør et godt sett dekk brukes og hva kan man gjøre for å beholde dem lengst mulig?

Svar:
En vanlig bilist kan regne med å ha dekkene sine i tre-fire år, men kjørestil, kjørelengde, bruksmåte, lufttrykk, temperatur, veiunderlag og dekkenes konstruksjon har avgjørende innflytelse på levetiden. Lengst levetid får man ved ofte å kontrollere lufttrykket i dekkene i henhold til bilens spesifikasjoner og unngå en aggressiv kjørestil.

toolsMontering & Avbalansering

Riktig montering og avbalansering er avgjørende for et godt resultat.
Montering av og på bilen med riktig moment er avgjørende for å ikke skade felgene, eller sikre at du f. eks senere kan skru av hjulet selv ved punktering.

Konnerud dekksenter har topp utstyr for å avbalansere og montere dine hjul.

Balansering før hver sesong.
Ubalanserte hjul gir unødvendig stor slitasje på forstilling og understell.